Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1028

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 hrst Hrozinky
2 ks Jablka
250 g Jáhly - loupané proso
1 l Mléko polotučné
10 dkg Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 hrst Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 161kJ
29% Sacharidy 106 g
42% Tuky 31 g
0% Sodík 7 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jahelník postup přípravy receptu:

1

Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut.

2

Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme.

3

Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky.

4

Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše.

5

Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept