Jahelník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelník
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1028 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 hrst | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
250 g | Jáhly - loupané proso |
10 dkg | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 hrst | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 57,9mg |
Draslík | 400,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Jáhly - loupané proso, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahelník postup přípravy receptu:
1 | Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut. |
2 | Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme. |
3 | Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky. |
4 | Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše. |
5 | Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí. |