Kambala vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala vařená
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
1 kg | Kambala |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 741,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 119,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Kambala, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala vařená postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou rybu omyjeme ve studené vodě a potřeme citronovou šťávou. |
2 | Do osolené vody přilijeme mléko, přidáme kolečka cibule, bobkový list, kuličky pepře a petrželovou nať. Uvedeme do varu, vložíme porce ryby, var stáhneme a rybu necháme táhnout asi 12 minut. |
3 | Uvařené porce vyjmeme, necháme okapat a položíme je na mísu bílou stranou nahoru. Obkládáme plátky citronu a petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a holandskou omáčkou.