Žampionová omáčka s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová omáčka s bílým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10287 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Olej stolní |
0,5 l | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 ks | Petržel - nať |
20 g | Protlak rajčatový |
0,1 l | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 219,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová omáčka s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova. |
2 | Přidáme očištěné, nakrájené žampiony. Když začnou zlátnout, přisypeme nasekanou petrželku a vše krátce osmahneme. |
3 | Nakonec přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno, hnědou omáčku a vše dobře povaříme. |