Recept

Telecí řízky na sardelích

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10291

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
4 ks Sardelové řezy
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
0,1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
1% Sacharidy 5 g
51% Tuky 38 g
102% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Telecí řízky na sardelích postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou. Opečeme na másle jako přírodní řízky a vyjmeme.

2

Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a nakrájené sardelové řezy. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z kostí a kyselou smetanou. Vše dobře provaříme. Po odstavení z ohně necháme řízky v omáčce ještě 2 minuty táhnout.

3

Podáváme s noky nebo s nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept