Telecí řízky na sardelích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky na sardelích
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10291 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Sardelové řezy |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
0,1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 211,8mg |
Draslík | 940,6mg |
Vláknina | 509,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 93,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sardelové řezy, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky na sardelích postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou. Opečeme na másle jako přírodní řízky a vyjmeme. |
2 | Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a nakrájené sardelové řezy. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z kostí a kyselou smetanou. Vše dobře provaříme. Po odstavení z ohně necháme řízky v omáčce ještě 2 minuty táhnout. |
3 | Podáváme s noky nebo s nudlemi. |