Telecí ledvina v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledvina v rajské omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Telecí ledviny |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 940,0mg |
Draslík | 997,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Telecí ledviny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ledvina v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté ledvinky zbavíme tuku, odblaníme je a nakrájíme na 1cm silné plátky. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata rozpůlíme, odstraníme dužinu s jadérky a nakrájíme na kostky. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky nebo nastrouháme. |
3 | Cibuli, prolisovaný česnek a kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme rajčata a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni asi 20 minut. |
4 | Plátky ledvinek opečeme na másle po obou stranách, osolíme, opepříme a vložíme do omáčky. |