Recept

Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10295

Ingredience

0,3 ks Chléb celozrnný pšeničný
0,5 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 špetka Kmín celý
4 polévková lžíce Kompot brusinkový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
6% Sacharidy 23 g
51% Tuky 39 g
24% Sodík 480 mg
92% Bílkoviny 52 g

Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso s tenkou vrstvou tuku na horní straně potřeme solí, česnekem a pečeme téměř doměkka v troubě.

2

Maso vyjmeme z pekáče a potřeme směsí jemně nakrájené a osmažené cibule, nastrouhaného tmavého chleba, tlučeného pepře, kmínu, nasekané petrželky a citronové kůry. Maso za častého polévání dopečeme. Kůrčička na pečeni má mít krásnou hnědou barvu.

3

Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept