Jednoduchý recept

Šunka pečená v troubě

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10296

Ingredience

20 ks Hřebíček
0,3 l Víno bílé
10,5 kg Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

93% Kalorie 1,830 kcal
Kilojoule 7 656kJ
3% Sacharidy 10 g
175% Tuky 131 g
561% Sodík 11 g
261% Bílkoviny 147 g

Šunka pečená v troubě postup přípravy receptu:

1

Šunku z kýty (s kostí) omyjeme studenou vodou a vložíme ji do pekáče kůžičkou dospod. Zalijeme 1/4l vína a 3/4l vroucí vody. Šunku pečeme za častého polévání vodou asi 2 hodiny.

2

Potom maso obrátíme a kůžičku nakrájíme na čtverečky 1x1cm - řez nesmí být příliš hluboký. Do každého čtverečku zapíchneme hřebíček a pečeme za stálého polévání, až je šunka měkká a při píchnutí vidličkou vytéká čirá šťáva.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
soarlaf@unet.cz
Šunka pečená v troubě
chytrý kuchař uvádí v receptu teploty pečení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept