Šunka pečená v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka pečená v troubě
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ks | Hřebíček |
10,5 kg | Šunka od kosti |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 567,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 684,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Šunka od kosti, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Šunka pečená v troubě postup přípravy receptu:
1 | Šunku z kýty (s kostí) omyjeme studenou vodou a vložíme ji do pekáče kůžičkou dospod. Zalijeme 1/4l vína a 3/4l vroucí vody. Šunku pečeme za častého polévání vodou asi 2 hodiny. |
2 | Potom maso obrátíme a kůžičku nakrájíme na čtverečky 1x1cm - řez nesmí být příliš hluboký. Do každého čtverečku zapíchneme hřebíček a pečeme za stálého polévání, až je šunka měkká a při píchnutí vidličkou vytéká čirá šťáva. |
chytrý kuchař uvádí v receptu teploty pečení