Recept

Šunka dušená v červeném víně

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10297

Ingredience

500 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Hřebíček
500 g Karotka
2 l Voda pitná
1 l Víno červené
20 ks Šalotka
10,5 kg Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

110% Kalorie 2,170 kcal
Kilojoule 9 081kJ
21% Sacharidy 76 g
176% Tuky 132 g
568% Sodík 11 g
278% Bílkoviny 156 g

Šunka dušená v červeném víně postup přípravy receptu:

1

Šunku z kýty (s kostí) vaříme asi 2 hodiny. Když začne měknout, odstraníme kůži s tukem.

2

Šunku vložíme do hrnce, přidáme celé oloupané šalotky, kuličky vykrájené z očištěné mrkve a celeru, 2 roztlučené hřebíčky a vše zalijeme vínem a naběračkou vývaru ze šunky. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

3

Po 30 minutách přidáme do omáčky trochu cukru a šunku často poléváme. Měkká šunka se bude pěkně lesknout.

4

Hotovou šunku nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a poklademe šalotkou, kuličkami karotky a celeru a přelijeme ji šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept