Šunka dušená v červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka dušená v červeném víně
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
500 g | Karotka |
20 ks | Šalotka |
10,5 kg | Šunka od kosti |
1 l | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 567,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Hřebíček, Karotka, Šalotka, Šunka od kosti, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Šunka dušená v červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Šunku z kýty (s kostí) vaříme asi 2 hodiny. Když začne měknout, odstraníme kůži s tukem. |
2 | Šunku vložíme do hrnce, přidáme celé oloupané šalotky, kuličky vykrájené z očištěné mrkve a celeru, 2 roztlučené hřebíčky a vše zalijeme vínem a naběračkou vývaru ze šunky. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu. |
3 | Po 30 minutách přidáme do omáčky trochu cukru a šunku často poléváme. Měkká šunka se bude pěkně lesknout. |
4 | Hotovou šunku nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a poklademe šalotkou, kuličkami karotky a celeru a přelijeme ji šťávou. |