Vepřové kotlety pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety pečené
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10298 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 456,3mg |
---|---|
Cholesterol | 224,0mg |
Draslík | 383,0mg |
Vláknina | 63,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety pečené postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety omyjeme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a z jedné strany pomoučíme. |
2 | Maso opečeme po obou stranách v horkém tuku dozlatova, nejdříve pomoučenou stranou, potom je obrátíme a dopečeme. |
3 | Část tuku slijeme a přidáme kousek másla. Zalijeme vývarem (nebo vodou), necháme přejít varem a vzniklou šťávou přelijeme kotlety. |
4 | Podáváme s bramborami pečenými spolu s masem a se saláty. |