Česneková polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková polévka s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 103 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
700 g | Brambory |
40 g | Česnek |
0,3 g | Pepř černý mletý |
13 g | Polévkové koření |
100 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 17,2mg |
Draslík | 907,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, omyté brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je v malém množství mírně osolené vody. Uvařené brambory scedíme a vložíme do horkého vývaru z kostí. |
2 | Přidáme česnek utřený se solí, mletý pepř a polévkové koření. Polévku omastíme sádlem a krátce převaříme. |
Poznámka
Česneková polévka z minima ingrediencí. Nám chutnala, ale přece jen jsme zvyklí na trošku jinou. Dělám taky z vývaru, většinou z vepřových kostí. Brambory vařím přímo v něm - tady jsem to dělala taky tak. Přidávám pórek, drcený kmín a nakonec nechávám v polévce za stálého míchání srazit rozšlehané vejce. Nakonec z bylinek použiju čerstvou majoránku. Pokud je na kostech nějaké maso, tak to oberu a přidám do polévky. Tady v tomto receptu jsem použila hovězí vývar z kostí, většinou kupuju tzv. harfy.