Fazolový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1030 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
88 g | Fazole bílé |
2 ks | Jablka |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Okurky nakládané |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 659,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Fazole bílé, Jablka, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme nabobtnat, nejlépe přes noc. Propláchneme je ve studené vodě a uvaříme. |
2 | Oloupeme si jablka, odstraníme z nich jádřince, očistíme zeleninu a vše nakrájíme i se sýrem na kostičky. Smícháme s fazolemi. |
3 | Protlak, olej a ocet smícháme, ochutíme a promícháme s ostatním. Můžeme přidat i několik lžic majonézy. |
4 | Salát necháme dvě hodiny uležet a pak můžeme podávat. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na bobtnání fazolí. Mrkev se do salátu dává již uvařená.