Znojemské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Znojemské vepřové kotlety
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Okurky nakládané |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 690,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 127,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Okurky nakládané, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Znojemské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kmínem. Jednu stranu pomoučíme, rychle opečeme, obrátíme a kotlety dopečeme. |
2 | Na zbylém tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou mouky a zalijeme vývarem (nebo vodou). Necháme přejít varem, přidáme nadrobno nakrájené okurky, vložíme opečené kotlety a zalijeme rozšlehanou kyselou smetanou. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut. |