Recept

Vepřové kotlety po maďarsku

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10302
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
50 g Tuk
600 g Vepřové kotlety
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 006kJ
2% Sacharidy 7 g
45% Tuky 34 g
30% Sodík 599 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové kotlety po maďarsku postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety nařízneme na okrajích, lehce naklepeme, potřeme solí a pepřem a obalíme v mouce. Krátce je opečeme v horkém tuku.

2

Na tuku od pečení osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Přisypeme papriku a ihned zalijeme vývarem (nebo vodou) a necháme přejít varem. Kotlety vrátíme do omáčky a pod pokličkou dusíme asi 45 minut. Hotové kotlety upravíme na nahřátou mísu.

3

V kyselé smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do vroucí omáčky a metlou rozšleháme. Vše povaříme asi 5 minut.

4

Nakonec přidáme nasekaný kopr, dochutíme a omáčku nalijeme na kotlety.

Poznámka

Podáváme s tarhoňou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept