Vepřové ragú v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ragú v pikantní omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10303 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tuk |
600 g | Vepřová plec |
1 dl | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 136,4mg |
Draslík | 821,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Okurky nakládané, Pepř cayenský, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ragú v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a rychle osmahneme na rozpáleném tuku. |
2 | Přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zaprášíme moukou, krátce opražíme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a pod pokličkou dusíme do poloměkka. |
3 | Potom přidáme nadrobno nakrájené okurky, kapary, petrželku a ještě dusíme. Nakonec dohladka rozmícháme kyselou smetanu s bílým vínem a hořčicí a přilijeme ji do omáčky. |