Skopová pečeně domácí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová pečeně domácí
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10304 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
4 ks | Karotka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
16 ks | Šalotka |
1000 g | Skopová kýta |
60 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 127g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Karotka, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová pečeně domácí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso odblaníme a zbavíme šlach. Upravíme je na plát a potřeme nádivkou z nasekané cibule, petrželky, soli, pepře, utřeného česneku a tymiánu. Plát zavineme a stáhneme provázkem. |
2 | Maso potřeme solí a pepřem, na pekáči ze všech stran zprudka opečeme a v troubě pečeme do poloměkka. |
3 | Přidáme celé očištěné šalotky, karotku a nudličky slaniny. Za občasného polévání maso dopečeme. |
4 | Odstraníme provázek, maso nakrájíme na tenké plátky a obložíme zeleninou a slaninou. |