Recept

Skopová kýta po anglicku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10306
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Brambory vařené
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
0,5 ks Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kapary sterilované
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1000 g Skopová kýta
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 845 kcal
Kilojoule 3 535kJ
23% Sacharidy 81 g
170% Tuky 128 g
42% Sodík 841 mg
83% Bílkoviny 47 g

Skopová kýta po anglicku postup přípravy receptu:

1

Omytou, vykostěnou kýtu uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou zeleninou, cibulí, bylinkami a kořením doměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru a provaříme. Přidáme 4 lžíce kysané smetany, kapary a ocet.

3

Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenou uvařenou zeleninou a obložíme vařenými bramborami.

4

Podáváme s kaparovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept