Zdravý recept

Skopová kýta se zeleninou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10307
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Brambory
0,3 ks Celer bulvový
2 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
1 ks Karotka
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1000 g Skopová kýta
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 845kJ
17% Sacharidy 61 g
158% Tuky 119 g
14% Sodík 285 mg
80% Bílkoviny 45 g

Skopová kýta se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omytou a odblaněnou kýtu potřeme solí, pepřem a česnekem. Zalijeme vodou, přidáme koření a uvedeme do varu.

2

K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí, čtvrtky syrových, oloupaných brambor, lžičku octa a dále vaříme.

3

Když je vše měkké, vyjmeme koření, maso nakrájíme na plátky a obložíme je uvařenou zeleninou a bramborami. Zalijeme vývarem a podáváme.

Poznámka

Koření můžeme vložit do plátěného sáčku, lépe je potom vyjmeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept