Recept

Jelení řízky v jalovcové omáčce

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 10314

Ingredience

12 ks Jalovec
600 g Jelení maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
2 cl Stará myslivecká
1 kávová lžička Sůl
50 g Tuk
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 598kJ
11% Sacharidy 40 g
71% Tuky 53 g
46% Sodík 924 mg
94% Bílkoviny 53 g

Jelení řízky v jalovcové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu nakrájíme na řízky, okraje lehce nařízneme a maso naklepeme. Protkneme slaninou, osolíme, opepříme a po jedné straně obalíme v mouce. Řízky vložíme pomoučenou stranou do horkého tuku a prudce opečeme, obrátíme a zprudka dopečeme.

2

Tuk slijeme, na 30g másla zpěníme tlučený jalovec, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme 1/8l smetany a vývarem. Vše povaříme, dochutíme pálenkou a bez vaření necháme táhnout asi 3 minuty.

3

Podáváme s nudlemi a brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept