Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10316

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
600 g Jelení maso
1 kávová lžička Kapary sterilované
1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Olej stolní
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
0,1 l Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

137% Kalorie 2,709 kcal
Kilojoule 11 335kJ
3% Sacharidy 11 g
366% Tuky 274 g
39% Sodík 783 mg
76% Bílkoviny 43 g

Jelení guláš postup přípravy receptu:

1

Omytou plec bez kostí nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji dosklovita, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do světlehněda. Nakonec osmahneme osolené a opepřené kousky masa. Přisypeme papriku, majoránku, tymián, přidáme citronovou kůru i šťávu a nasekané kapary. Vše podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

2

Když je šťáva téměř vysmahlá, zaprášíme ji moukou, přidáme kyselou smetanu a tolik vývaru, aby vznikla přiměřeně hustá omáčka. Maso dusíme pod pokličkou doměkka.

3

Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept