Zaječí hřbet pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí hřbet pečený
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
10 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Protlak rajčatový |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
500 g | Zaječí maso |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 312,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pomeranče, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí hřbet pečený postup přípravy receptu:
1 | Omytý hřbet odblaníme a hustě protkneme slaninou. Potřeme solí, pepřem, roztlučeným jalovcem a spolu s kořenovou zeleninou maso upečeme v troubě. |
2 | Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přimícháme rajčatový protlak, vývar, červené víno a citronovou šťávu. |
3 | Upečené maso upravíme na mísu, obložíme plátky pomeranče a brusinkami. |
4 | Podáváme se šťávou. |