Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10318

Ingredience

10 ks Hřebíček
1000 g Kančí kýta
1 kávová lžička Kapary sterilované
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
1% Sacharidy 3 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 281 mg
96% Bílkoviny 54 g

Pečená kančí kýta postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem.

2

Alobal potřeme máslem, zabalíme do něj maso a pečeme v troubě asi 45 minut. Potom alobal sloupneme a maso za občasného polévání máslem a trochou mořidla dopečeme doměkka.

3

Šťávu zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme nasekané kapary a zalijeme procezeným mořidlem nebo červeným vínem.

4

Podáváme s kroketami nebo s knedlíky.

Poznámka

Použijeme asi 1/2l mořidla viz recept Mořidlo k nakládání zvěřiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept