Křenový salát z červeného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenový salát z červeného zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1032 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Křen |
5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 241,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Jablka, Křen, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenový salát z červeného zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr, olej a ocet. Vše dobře promícháme a dáme odpočinout do chladu. |
2 | Nastrouháme najemno jablko, celer, křen a nakrájíme okurku. Vše přimícháme do odleželého zelí. |
3 | Salát ponecháme dalších 30 minut odležet v chladu. |
Poznámka
Použijeme 1/2 hlávkového zelí a kousek celeru.