Tyrolské opečenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolské opečenky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10321 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí zadní vařené |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 853,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Majoránka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí zadní vařené, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolské opečenky postup přípravy receptu:
1 | Zbytky uvařeného hovězího masa (nebo hovězí pečeně) nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Na rozpáleném tuku na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, brambory, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Vše dobře promícháme a opečeme. Maso i brambory mají mít kůrku. |
3 | Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. |