Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10322
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 152kJ
16% Sacharidy 58 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 255 mg
29% Bílkoviny 16 g

Vaječné noky postup přípravy receptu:

1

Mouku a 1 vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Lžící vykrajujeme noky a pomalu je vaříme v dostatečném množství osolené vody.

2

Uvařené noky scedíme, na pánvi zpěníme máslo, vsypeme noky, osolíme a okořeníme muškátem. Opečeme mírně dokřupava.

3

Rozkvedláme 2 vejce s kyselou smetanou, přelijeme noky, promícháme a opečeme dozlatova.

4

Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept