Škvarkové pagáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové pagáčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10323 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
15 g | Droždí |
0,1 l | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 224,6mg |
Draslík | 210,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové pagáčky postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a spolu s moukou, nasekanými škvarky, smetanou, celým vejcem, žloutkem, solí a rumem zpracujeme na těsto. Necháme je odpočinout v chladničce asi 1 hodinu. |
2 | Těsto rozválíme na 1cm silný plát, nakrájíme čtverce nebo skleničkou vykrojíme kolečka. Potřeme je rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí a na pomaštěném plechu upečeme. |