Jitrnice opékané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnice opékané
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Jitrnice domácí |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 265kJ
7% Sacharidy 26 g
84% Tuky 63 g
2% Sodík 38 mg
54% Bílkoviny 30 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jitrnice opékané postup přípravy receptu:
1 | Domácí jitrnice (nebo jelítka) opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku dokřupava. |
2 | Kroupová jelítka nakrájíme na plátky a opečeme. |
3 | Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší a kysaným zelím. |