Mleté maso na sekanou - základní předpis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso na sekanou - základní předpis
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10328 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso mleté |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 155,7mg |
Draslík | 472,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Majoránka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso na sekanou - základní předpis postup přípravy receptu:
1 | Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petržel dozlatova. |
2 | Na 1/2kg masa namočíme 1 žemli. Vymačkáme ji a umeleme spolu s masem, cibulí a petrželkou. Vše osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a česnekem. Přidáme vejce a dobře promícháme. |
3 | Pokud je hmota příliš tuhá, přilijeme trochu vody a znovu propracujeme. |