Aljašská treska po mlynářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aljašská treska po mlynářsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1033 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Petržel - nať |
40 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 681,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Treska aljašská, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aljašská treska po mlynářsku postup přípravy receptu:
1 | Tresku očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet. |
2 | Porce obalíme nebo poprášíme prosátou moukou a v horkém tuku je po obou stranách zvolna opečeme. |
3 | Opečené ryby vyjmeme, vložíme do zapékací misky, poklademe plátky másla a oloupaného citronu a dopečeme v troubě. |
4 | Při podávání posypeme pokrm omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí. |