Jednoduchý recept

Brambory v koprové omáčce

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10330

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
0,5 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř bílý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
10% Sacharidy 36 g
24% Tuky 18 g
33% Sodík 654 mg
17% Bílkoviny 10 g

Brambory v koprové omáčce postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Krátce v ní osmažíme jemně nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem a smetanou. Vše osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, nasekaný kopr, ocet a dobře provaříme.

2

Do omáčky vložíme ve slupce vařené, oloupané brambory a vše ještě krátce povaříme. Omáčku necháme několik minut táhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept