Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Špenát jíškový 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10331
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
600 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
0,4 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
5% Sacharidy 16 g
26% Tuky 20 g
25% Sodík 506 mg
18% Bílkoviny 10 g
Špenát jíškový

Špenát jíškový postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy přebereme, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Vařený špenát ocedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme, jemně nasekáme a umeleme.

2

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, utřený česnek a mírně osmahneme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a přidáme špenát a smetanu. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.

3

Nakonec hotový špenát přelijeme dohněda vysmaženým máslem.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Špenát jíškový
Špenát byl výborný. Jen jsem neměla čerstvý, ale i z mraženého super rychlý, dobrý oběd. Díky za tipsmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept