Alžbětin dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alžbětin dort
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10345 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
140 g | Cukr moučkový |
25 g | Kandovaná pomerančová kůra |
140 g | Mandle |
25 g | Mandle plátky |
1 špetka | Skořice mletá |
30 g | Strouhanka |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 129,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Mandle, Skořice mletá, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Mandle plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alžbětin dort postup přípravy receptu:
1 | Cukr třeme se žloutky, citronovou kůrou, skořicí, nastrouhanými hnědými mandlemi, strouhankou, citronovou šťávou, kandovanou pomerančovou kůrou a plátky mandlí. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. |
2 | Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Vychladlý dort potřeme citronovou polevou a můžeme jej ozdobit pistáciemi. |