Napoleonův dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Napoleonův dort
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10346 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
210 g | Cukr moučkový |
2 ks | Hřebíček |
100 g | Kakao - prášek |
140 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
160 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 108,6mg |
Draslík | 235,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček, Kakao - prášek, Mandle, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Napoleonův dort postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se žloutky. Přimícháme kakao, moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou kůru, mouku, tlučený hřebíček a skořici. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 3 bílků. |
2 | V dortové formě pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Ihned vyklopíme a necháme přes noc rozležet. |
3 | Dort rozkrojíme a oba pláty spojíme malinovou marmeládou. |
Poznámka
Dort můžeme potřít i na povrchu marmeládou a ledovat punčovou nebo rumovou polevou.