Recept

Dort ořechovo - tvarohový

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10347

Ingredience

80 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
120 g Ořechy lískové
100 g Tvaroh jemný
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
7% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 34 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dort ořechovo - tvarohový postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a tvaroh. Bílky ušleháme, po lžičkách přidáváme krupicový cukr a hotový sníh lehce vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku s nastrouhanými lískovými oříšky. Vše promícháme.

2

Vymaštěnou a moukou vysypanou formu na srnčí hřbet naplníme těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Dort vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

3

Povrch dortu potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme nastrouhanými lískovými oříšky. Pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept