Dort ořechovo - tvarohový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort ořechovo - tvarohový
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10347 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
4 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
120 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Ořechy lískové |
100 g | Tvaroh jemný |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 166,3mg |
Draslík | 109,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort ořechovo - tvarohový postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a tvaroh. Bílky ušleháme, po lžičkách přidáváme krupicový cukr a hotový sníh lehce vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku s nastrouhanými lískovými oříšky. Vše promícháme. |
2 | Vymaštěnou a moukou vysypanou formu na srnčí hřbet naplníme těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Dort vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. |
3 | Povrch dortu potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme nastrouhanými lískovými oříšky. Pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. |