Recept

Piškotové dortové těsto

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10348
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
180 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
30 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Solamyl
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

118% Kalorie 2,318 kcal
Kilojoule 9 700kJ
95% Sacharidy 342 g
100% Tuky 75 g
24% Sodík 487 mg
128% Bílkoviny 72 g

Piškotové dortové těsto postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s cukrem (60g) a citronovou kůrou do pěny.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr a přidáme ke žloutkům. Mouku prosijeme se Solamylem, zamícháme do těsta a nakonec přidáme rozpuštěné máslo.

3

Obroučku dortové formy vyložíme pečícím papírem, postavíme na plech a naplníme těstem. Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Po upečení poprášíme povrch moukou a korpus vyklopíme na papír.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept