Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10355
Kategorie: Cukroví

Ingredience

50 g Cukr moučkový
1 špetka Hřebíček
1 špetka Kardamom
100 g Mandle plátky
75 g Máslo čerstvé
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Poleva čokoládová
1 špetka Skořice mletá
75 g Solamyl
1 ks Vanilkový lusk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 045kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 14 g
1% Sodík 27 mg
8% Bílkoviny 5 g

Čokoládoví ježci postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin.

2

Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

3

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut.

4

Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept