Čokoládoví ježci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládoví ježci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10355 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček |
1 špetka | Kardamom |
100 g | Mandle plátky |
75 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Poleva čokoládová |
1 špetka | Skořice mletá |
75 g | Solamyl |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 28,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Kardamom, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládoví ježci postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin. |
2 | Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. |
3 | Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut. |
4 | Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou. |