Sluneční kruhy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sluneční kruhy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10356 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Linecké (křehké) těsto |
500 g | Marcipánová hmota surová |
100 g | Marmeláda malinová |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 18,4mg |
Vláknina | 920,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Marcipánová hmota surová, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sluneční kruhy postup přípravy receptu:
1 | Křehké těsto vyválíme na 3mm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 4cm. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 8 minut. |
2 | Vychladlá kolečka slepujeme rybízovou marmeládou. |
3 | Marcipánovou hmotu smícháme s moučkovým cukrem, medem a máslem. Vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček a ozdobíme okraje koleček do tvaru slunce. Necháme schnout několik hodin. Kolečka zapečeme rychle (pouze shora) v troubě při těplotě 230 stupňů Celsia. Střed vyplníme horkou malinovou marmeládou. |