Letorosty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letorosty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10357 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Čokoláda hořká |
170 g | Čokoláda mléčná |
100 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
200 g | Marcipánová hmota surová |
300 g | Nugát světlý |
50 g | Pistácie |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 4,7mg |
Draslík | 170,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Čokoláda mléčná, Cukr krupice, Cukr moučkový, Pistácie, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Nugát světlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letorosty postup přípravy receptu:
1 | Nugát smícháme s čokoládou změklou ve vodní lázni a necháme v chladu ztuhnout. |
2 | Marcipánovou hmotu zpracujeme s moučkovým cukrem a nastrouhanými pistáciemi v tuhé těsto. Na vále poprášeném moučkovým cukrem vyválíme asi 4mm silný plát. |
3 | Z nugátové hmoty formujeme tyčinky o průměru asi 11/2cm. Potřeme je čirým cukerným roztokem (cukr svaříme s vodou) a zabalíme do pistáciového marcipánu. Pomažeme rozehřátou čokoládou a nakrájíme asi 11/2cm dlouhé kousky. Uložíme je do papírových košíčků. |