Rychlý litý perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý litý perník
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10358 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
50 g | Kandovaná pomerančová kůra |
20 g | Koření perníkové |
80 g | Mandle plátky |
80 g | Med včelí |
0,5 l | Mléko polotučné |
280 g | Mouka žitná bílá |
1 polévková lžíce | Soda jedlá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 3,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Soda jedlá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Mandle plátky, Mléko polotučné, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý litý perník postup přípravy receptu:
1 | Med s cukrem ohřejeme a smícháme s ostatními přísadami na těsto. Těsto má být nepříliš husté ani příliš řídké, aby se při pečení netvořil brousek. |
2 | Plech s okrajem (nebo pekáč) vyložíme pečícím papírem. Rozetřeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
3 | Vychladlý perník nakrájíme na řezy a uchováváme v těsnící plechové krabici. |