Ořechové hrudky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové hrudky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10359 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
25 g | Ořechy lískové |
50 g | Ořechy vlašské |
25 g | Pistácie |
100 g | Poleva čokoládová |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 427kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 18 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 84,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy lískové, Ořechy vlašské, Pistácie, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Ořechové hrudky postup přípravy receptu:
1 | Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni a rozmícháme dohladka. Přidáme ořechy a vše dobře promícháme. |
2 | Pomocí dvou vidliček klademe na pergamenový papír malé hrudky a uložíme je do chladna. Odloupneme je z papíru, až když ztuhnou. |
Poznámka
Můžeme použít ořechy různých druhů. Místo tmavé polevy můžeme použít polevu z bílé čokolády.