Jednoduchý recept

Sardelová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1036
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

200 g Cibule
1500 ml Hovězí vývar základní
80 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
50 g Sardelová pasta
10 g Sůl
50 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
40% Sodík 792 mg
9% Bílkoviny 5 g

Sardelová omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.

2

Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme.

3

Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme.

4

Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept