Krém Rumsabayon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém Rumsabayon
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10363 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 dl | Rum |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 726kJ
3% Sacharidy 9 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 16 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 50,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Krém Rumsabayon postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. |
2 | Žloutky s cukrem prudce šleháme ve vodní lázni. Po troškách přiléváme víno a rum. |
3 | Směs šleháním zhoustne a zdvojnásobí svůj objem. |