Pudink černobílý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink černobílý
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10364 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
25 g | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 153,0mg |
Draslík | 212,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink černobílý postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme obě vejce a sůl. |
2 | Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Polovinu těsta smícháme s kakaem, polovinu s citronovou kůrou. |
3 | Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejdříve ji naplníme tmavým a potom světlým těstem. Formu uzavřeme a pudink vaříme 90 minut ve vodní lázni. |
4 | Formu zchladíme, otevřeme a necháme odpařit. Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s vanilkovou omáčkou. |