Recept

Mražený krém (Parfait)

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10365

Ingredience

60 g Cukr moučkový
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 768kJ
10% Sacharidy 35 g
69% Tuky 52 g
10% Sodík 205 mg
22% Bílkoviny 12 g

Mražený krém (Parfait) postup přípravy receptu:

1

Celá vejce se žloutkem a cukrem šleháme v misce nad vroucí vodní lázní v páře. Šleháme, až vznikne hustý krém.

2

Misku ponoříme do chladné vody a znovu šleháme, dokud nevychladne.

3

Krém ochutíme alkoholem a špetkou soli, opatrně smícháme s ušlehanou smetanou a naplníme do formiček. Necháme několik hodin v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept