Kaštanová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10367 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Kaštany jedlé |
2 polévková lžíce | Rum |
0,5 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 403,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kaštany jedlé, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová rýže postup přípravy receptu:
1 | Jedlé kaštany vložíme do vody a uvaříme doměkka. Nakrájíme je, vyloupneme dužinu a prolisujeme ji přes síto. Necháme vychladnout. |
2 | Dužinu smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem. |
3 | Na talířky dáme vždy porci ušlehané smetany a posypeme ji kaštanovou hmotou, prolisovanou přes struhadlo. |