Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 1037
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 g Bobkový list
50 g Celer bulvový
100 g Cibule
70 g Cukr krupice
1500 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 g Nové koření celé
30 ml Ocet kvasný lihový
1,5 g Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
150 g Protlak rajčatový
1 g Skořice mletá
20 g Sůl
80 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 911kJ
6% Sacharidy 21 g
47% Tuky 35 g
60% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Rajčatová omáčka postup přípravy receptu:

1

Na horkém tuku osmahneme oloupanou a na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu. Přidáme divoké koření, rozlámanou skořici, přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.

2

Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání povaříme.

3

Omáčku osolíme, přidáme cukr, ocet a máslo, přecedíme a provaříme.

4

Rajčatovou omáčku připravujeme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept