Rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1037 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 g | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
70 g | Cukr krupice |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
1 g | Nové koření celé |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
1,5 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
150 g | Protlak rajčatový |
1 g | Skořice mletá |
20 g | Sůl |
80 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 155,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Skořice mletá, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na horkém tuku osmahneme oloupanou a na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu. Přidáme divoké koření, rozlámanou skořici, přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. |
2 | Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání povaříme. |
3 | Omáčku osolíme, přidáme cukr, ocet a máslo, přecedíme a provaříme. |
4 | Rajčatovou omáčku připravujeme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu. |